heroydagan logo redigert

 22. - 25. juni 2017

Spennende foredrag med musikalske innslag

Lord Armistead & Skibbåtsvær fiskerhjem. 
Jon Ove og Oyvind
Jon Ove Ottesen vil torsdag 22. juni holde et spennende foredrag i Herøy skoles aula som også blir ispedd musikalske godbiter av det store sangtalentet Øyvind Ottesen. Øyvind, som forøvrig er sønn til foredragsholderen, studerer nå sang ved Universitetet i Stavanger (tidligere musikkonservatoriet) med selveste Elisabeth Norberg-Schulz som sanglærer. Mange hadde gleden av å høre hans fantastiske stemme i Herøy kirke på siste julekonsert og gudstjenste i Herøy kirke i forbindelse med jula.

Foredraget handler om Joseph John Armistead, kvekeren fra England som på starten av forrige århundre drev misjons og humanitært arbeid på nord – Trøndelag og Helgelandskysten.

Foredrag Jon Ove Ottesen
Han drev opprinnelig med fiskeoppdrett og sennepsfabrikk i England, skrev bøker om oppdrett, samlet inn engelske sagn og eventyr, og startet Englands første akvakulturskole i 1895.

I en alder av 52 år begynner han sin virksomhet I Norge, og samler blant annet inn penger i England som finansierer fiskerhjem/forsamlingshus, skolebygninger og bedehus langs kysten, og han oppretter også et eget «sykehus» i Fjølviken i Nærøy kommune.

Joseph John Armistead er fortsatt kjent i England for sitt arbeid innenfor akvakultur og som eventyrinnsamler, men hans innsats i Norge er lite kjent.

Beretningen om hans arbeid i Norge vil særlig omhandle Skibbåtsvær Fiskerhjem, og kystbefolkningen på Herøy.
 
 

Supersponsor 2017Hovedsponsorer 2017
Heroy kommune logo

helgelandsparebank
Seloy sjofarm

Besøk oss på Facebook