Arne & Carlos kommer

Arne og CarlosI år gir Herøydagan ekstra oppmerksomhet til alle strikkeinteresserte. Søndag 25. juni blir det foredrag og strikkekafé med den kjente strikkeduoen Arne & Carlos.


Rita Hjelmseth er som dere vet årets Herøydagskunstner. Hun er kjent for sin lidenskap til strikking og har også laget flere strikkemønster med eget design. Hun vil ha egen stand i Herøyhallen der hun viser sine produkter. 

Inspirasjonsforedrag

- Vi har et foredrag som er blitt veldig populært. Det er et inspirasjonsforedrag med fokus på strikking der vi forteller historien vår, hvordan vi jobber, hvordan vi henter inspirasjon og hva vi gjør. En del av foredraget handler om restegarn, men det handler også om farger, inspirasjon til strikking, hekling og broderi. Vi forteller om vårt arbeid, prosjekter som vi har gjort og livet som designere, forteller Arne & Carlos.

I forkant av foredraget blir det arrangert en strikkekafé.

Designerduo

Arne & Carlos er en designerduo som består av norske Arne Nerjordet og svenske Carlos Zachrison. De bruker Arne & Carlos som firmanavn og forfatternavn, og som merkenavn for sine designprodukter, i hovedsak klær, leketøy og interiørgjenstander, ofte strikket.

Siden år 2000 har de bodd og arbeidet i den ombygde ekspedisjonsbygningen på den nedlagte jernbanestasjonen på Tonsåsen i Etnedal kommune i Valdres.

Fra 2002 til 2008 designet de stort sett klesplagg i ulike tekstiler, men fra 2008 har de konsentrert seg om strikking. Etter at de publiserte boken Julekuler i 2010 har de arbeidet mye med utvikling av plagg og gjenstander for håndstrikk. De har en helt særegen stil, der de tar utgangspunkt i tradisjonelle mønster, gir dem et moderne uttrykk og setter dem inn i overraskende sammenhenger.

Arne og Carlos har gjort suksess med sine strikkede plagg, og deres merkeklær selges i motemekkaer som Paris og New York.

Trykk her for å kjøpe billetter til arrangementet.